top of page

waarom geen keukeneiland?

Bijgewerkt op: 27 jun. 2023


industriële keuken met eiland
keukeneiland in een loft

Ik weet jonge mensen zijn er gek op: een keukeneiland. Je kunt leuk de ruimte inkijken en met je gasten converseren als je kookt.


Ja, dat is inderdaad leuk maar! zo'n eiland vreet ruimte. In de foto hierboven van een heel ruimtelijke loft, daar zou het goed kunnen. Als je ten minste geen kleine kinderen hebt. Want zodra er ergens omheen gerend kan worden dan doen ze dat. En in de keuken wil je dat nou juist niet. Want je hebt je aandacht nodig voor het koken en bent met scherpe messen en kokend heet water bezig.

Gelukkig is hierboven is de kookplaat en de gootsteen op het eiland. Ik wil er niet aan denken wat er kan gebeuren als je ook nog eens om je as moet draaien om de aardappelen af te gieten. (de meeste ongelukken gebeuren IN huis)

Heb je een kleinere ruimte? Dan is er vaak geen ruimte voor een eiland. maar dat vertelt de keukenboer je niet. Die wil je een zo groot mogelijke keuken verkopen. Ik heb het wel meegemaakt dat er een eiland was bedacht en er geen ruimte meer was voor de Leeftafel die de bewoners ook graag wilden.Daar heb je mij dan voor! Om dit soort dingen te voorkomen.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page