top of page
Birgitte Paffen BinnenZinnig Interieuradvies & Styling
drawing bij Sasja Bork sasart.nl

over mij:

Birgitte Paffen BinnenZinnig op vt wonen beurs


Birgitte is de stylist bij BinnenZinnig. Ze woont aan de rand van Utrecht, in een landelijks stukje van Nieuwegein, met de geitjes en schaapjes naast de deur in de wei. Met haar eclectische interieurstijl en motto “less is a bore” creëert ze al 20 jaar persoonlijke interieurs waarbij ze houdt van stijlen mixen. Daarbij wordt ze veel gevraagd voor Kleuradviezen voor bekende verfmerken en de VT-wonen beurs. Ze was zelfs bij Koffie tijd!Persoonlijkheid is het allerbelangrijkst. Hoe ik het doe weet ik niet maar ergens weet ik connectie te maken met wat bij jou past. Deze ingevingen komen spontaan binnenvallen of ik voel daadwerkelijk de flow als ik jouw interieuritems tegen kom. Daarbij heb ik meestal te maken met een stel wat mij inhuurt en dus twee woonsmaken die gecombineerd moeten worden.BinnenZinnig stylist Birgitte woont in Nieuwegein, aan de rand van Utrecht met haar partner. Haar 3 kinderen zijn al het huis uit. (en die van haar partner ook) Birgitte: ik woon nu in een piepklein appartement, een soort tiny huis. Alles is optimaal ingedeeld. Daarbij hou ik erg van zelfgemaakt, persoonlijker kan haast niet. We wachten op ons nieuwbouwhuis met tuin. Dat zal wel wennen worden aan al die ruimte. ;)Het belangrijkst is dat je je ergens thuis voelt en mensen om heen hebt die om je geven en waar jij om geeft. Voor mij is dit nu Utrecht.Voor ons nieuwbouw huis kan ik alles zelf uitzoeken en ontwerpen. Voor jezelf is dat een stuk moeilijker dan voor een klant. Want ik vind zoveel mooi. Maar het wordt een kleurrijk geheel waarin geleefd mag worden. Via Facebook hou ik jullie op de hoogte!Birgitte is geboren in 1970.Ik heb veel zelfgemaakte dingen waaronder mijn keramiek. Dat mag absoluut niet weg. En mijn Maria van Hummel. Als katholiek opgevoed meisje uit zuid-Limburg heb ik wat met Maria. 

Ik heb een fuchsia roze bank. Deze zal helaas niet meegaan naar het nieuwe huis. Mijn vriend vindt dat toch net even té.Een ontwerp waar ik erg blij mee was, was een ontwerp waarbij ik zelf de kunst mocht maken. Dat was een erg persoonlijk en mooi geworden. Deze klanten zijn heel trouwe vaste klanten en inmiddels hebben we het interieur al 2 keer aangepast.
Maar voor elke klant zorg ik dat er iets aparts bijzit wat ik speciaal voor hen ontwerp.Omdat we teveel nieuwe spullen kopen en daarmee nog goede spullen weg doen, ben ik op dit moment erg fan van “winkels” die deze spullen weer aan een nieuwe eigenaar voorzien. Zoals design van Whoppah, of Reliving, diverse kringloopwinkels zoals het Goed en natuurlijk Marktplaats.Ik heb eerst een opleiding aan de kunstacademie (HKU) gedaan; autonoom Beeldhouwen. Eigenlijk alles wat 3D was hoorde hierbij. Later heb ik de opleiding Binnenhuisarchitectuur gevolgd bij het instituut voor Binnenhuisarchitectuur in Baarn.Ik ben in 2002 begonnen met mijn buro BinnenZinnig. De eerste paar jaar heb ik free lance gewerkt voor de Interieurtipgever. Deze geven thuis interieur advies voor o.a. Trendhopper en diverse makelaars.
BinnenZinnig verwijst naar het binnenhuis en kunstzinnig.

Wat is jouw interieur ‘handtekening’?

waar woont Birgitte

waar zou je het allerliefst willen wonen?

hoe heeft birgitte haar eigen huis ingericht?

hoe oud is interieurstyliste birgitte?

aan welk interieuritem in huis ben je meest gehecht en waarom?

Ik zou mijn stijl omschrijven als ‘eclectisch, kleurrijk modern-klassiek.’ Birgitte

Wat is de ultieme guilty pleasure van Birgitte?

op welk interieur ontwerp ben je het meest trots?

wat zijn Birgitte's favoriete interieuradressen?

welke opleiding heb je gedaan?

Wanneer en hoe is Birgitte bij BinnenZinnig terecht gekomen?

Alles over interieur stylist Birgitte

flexa-logo_edited.png
logo-Karwei_edited.jpg
whoppah
logo_histor_edited.png
vt wonen
reliving_edited.png
Het Goed
farrow-and-ball
master of interior design

welk advies past het beste bij jou:

bottom of page