top of page

binnenkijken bij Tessa en Jorrit

"Birgitte heeft voor ons een heel mooi ontwerp gemaakt dat we met haar hulp hebben uitgevoerd. We zijn er nog elke dag blij mee. Ze heeft echt oog voor ruimte en ze kwam met leuke originele ideeën waar we zelf niet op zouden zijn gekomen."
interieur styliste
"interieuradvies utrecht"
Birgitte Paffen BinnenZinnig Interieuradvies & Styling
drawing bij Sasja Bork sasart.nl
In het huis van Tessa en Jorrit uit 1904 was al veel gebeurd. De vele vorige bewoners hadden allemaal hun eigen ding gedaan waardoor het een beetje een lappendeken was geworden. Maar gelukkig zaten het mooie glas in lood en de terrazzo vloer er nog in. 
Mijn taak was om er een geheel van te maken en het toch licht te houden.
"interieuradvies utrecht"
De bank hebben we samen uitgezocht. Omdat Jorrit een lange basketballer is, mag de bank niet te klein zijn. Met een goede ruggensteun.
We hebben dan ook de maximale maat genomen tussen gordijnen en de pilaar.

Deze pilaar moet je dan verder wel ontkennen anders gaat hij de ruimte van je zithoek bepalen. Dit hebben we gedaan door een groot vloerkleed te kiezen.
"interieuradvies utrecht"
"interieuradvies utrecht"
Het budget was niet oneindig dus heb ik een aantal dingen van marktplaats gehaald. Zoals deze prachtige kast, de spiegel op de haard, de salontafel, de lampjes boven de eettafel (van marmer!) en een leren draaifauteuil.
Zo maken we het interieur meteen persoonlijk. Tessa en Jorrit hebben hiervoor wel snel moeten reageren en de spullen gaan ophalen.


(red: tegenwoordig heb je ook "Brenger" die de spullen voor je ophaalt en thuis brengt. Super makkelijk)
"interieuradviseur utrecht"
"interieuradviseur utrecht"
De bijzondere interieur ideeën in dit ontwerp waren: de boekenkasten rondom het raam waardoor er ineens meer ruimte op de vloer overbleef, de tegeltjes op de haard, die zo mooi bij alle ander kleuren passen, de vondsten op marktplaats en de box onder de Tv waarin alle kabels zijn weggewerkt. Dat oogt lekker rustig!
"interieuradviseur utrecht"
"interieuradviseur utrecht"
"Iedereen vraagt of die tegeltjes er origineel al zaten."
Iedereen die op bezoek komt vraagt nu of de tegeltjes origineel zijn. Dat is een groot compliment, vind ik. ;)
Ik heb namelijk wel een beetje mijn overredingskunst moeten aanwenden bij Jorrit die het niet zo zag zitten. Maar dat is allemaal goed gekomen!

Wil jij ook zo'n fijn huis waar je heerlijk kunt genieten? Mail mij dan en dan maken we een afspraak.

Ik zie je bij jou thuis!

Fotostyling door mijzelf en foto's gemaakt door: Kelly van Studio Keeelly.
bottom of page