top of page

Gebruik sfeerverlichting met kerst als inspiratie voor een gedegen lichtadvies durende het hele jaar

Jij en ik begrijpen de kracht van het juiste licht in huis. Maar waarom beperken we ons tot enkel de feestdagen? Laat de magie van kerstverlichting je leiden naar het perfecte lichtplan, het hele jaar door.

 

Dit ga je lezen in dit artikel:

 

1. Inleiding

2. Sfeerverlichting als leidraad

   - De magie van kerstverlichting

   - Zithoogte: de kerststoel test

   - Zitdiepte: geen sneeuwduik in kussens

   - Ruglengte: ondersteunende lichtschouders

3. Het zit-test principe

4. Lichtadvies op Maat

   - Persoonlijke lichtplanning

   - Verstelbare lichtbronnen

   - Balans in verlichting

5. Conclusie

Sfeerverlichting als leidraad

De magie van kerstverlichting

Kerstverlichting brengt warmte en gezelligheid in huis. Neem deze magie mee en laat het dienen als leidraad voor een doordacht interieuradvies of een lichtplan voor jouw woning. Denk aan fonkelende lichtslingers die het hele jaar door een speels karakter aan je interieur geven.

 

 Zithoogte: de kerststoel test

Net zoals bij de perfecte bank, moet de zithoogte van je verlichting kloppen. Het lichtpunt moet zich ongeveer een armslengte van je vandaan bevinden. Zo zit je heerlijk in een lichtbundel. Met een dimmer is deze aan te passen voor lezen of relaxen.

 

Zitdiepte: geen sneeuwduik in kussens

Vermijd een sneeuwduik in je kussens. Denk aan subtiele vloerlampen met verstelbare lichtbronnen die de ruimte gelijkmatig verlichten en de juiste sfeer creëren zonder dat je "verzinkt" in een zee van schaduwen.

 

Ruglengte: ondersteunende lichtschouders

Verlichting moet je net zo goed ondersteunen als een goede bank. Overweeg wandlampen met verstelbare armen die je kunt richten op specifieke gebieden, zodat je schouders de broodnodige steun krijgen, vergelijkbaar met een ergonomisch ontworpen stoel.

Het zit-test principe

Grappig genoeg kun je zien of een lamp bij jou past als deze brandt. De verhoudingen kloppen dan. Experimenteer met verschillende lichtbronnen, zoals LED-strips of tafellampen, om de ideale balans te vinden en een gezellige ambiance te creëren die je aanspreekt.

Lichtadvies op maat

Voor de perfecte afmetingen van je verlichting schakel je natuurlijk een lichtadviseur in. Samen bepaal je dan het aantal en de ideale grootte, met eventuele extra's zoals dimmers van de verschillende lichtbronnen.

De armaturen kan ik voor je inkopen. Dat scheelt ook weer in aanschafkosten.

 

Conclusie

Dus, waar wacht je op? Laat de kerstverlichting je inspireren en verlicht je leefruimte het hele jaar door op een manier die past bij jouw stijl en comfort.

voor professioneel verlichtingsadvies werkt BinnenZinnig samen met

Lichtadviseur Reinard Pannekeet. Reinard geeft al jarenlang particulieren lichtadvies op maat. Ontdek vrijblijvend de mogelijkheden die voor jou in het verschiet liggen.

 

sfeerverlichting met kerst
Sfeerverlichting als inspiratie

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page