top of page

De PVC vloer en je gezondheidHij is niet aan te slepen: de PVC vloer. Mensen zijn er gek op en leggen hem massaal in hun huizen. Maar is dat wel zo’n goed idee?


PVC staat voor Poly Vinyl Chloride en wordt gemaakt met de chemische stof vinylchloride (chlooretheen). Het is een plastic en wordt veel gebruikt omdat het goedkoop is en je het eenvoudig in een bepaalde vorm kan buigen. Zo is speelgoed, waaronder poppen, vaak van PVC gemaakt, maar ook bijvoorbeeld (kinder)servies, emmers, kozijnen en rioleringen.


Je legt dus een plastic op je vloer. Maar dat is nog niet zo erg. Dit plastic zorgt voor een geladen binnen klimaat. Denk maar aan een ballon die je over je trui wrijft en waarmee je dan je haren kunt laten vliegen. Ze zijn dan positief geladen.


Positief klinkt goed maar mensen functioneren juist beter met meer negatief geladen ionen in de lucht. Daarom v


oelen we ons fijn bij een waterval, in de bergen, bij de zee of na een onweersbui. Dan is de lucht van nature al vol negatieve ionen.


De positieve uitwerking van negatieve ionen:

· De lucht binnenshuis wordt schoner en is dus beter voor de gezondheid.

· De weerstand van het lichaam wordt hoger.

· Inhalatie allergieën kunnen minder worden of verdwijnen.

· Angsten en depressies kunnen verminderen of verdwijnen.

· Ziektes kunnen worden voorkomen.


Het is dus aan te bevelen een vloer te kiezen die bijdraagt aan je welbevinden. Ik hou daarom van een natuurlijke houten vloer.
Maar heb je al een PVC vloer dan kun je ook een ionisator aanschaffen. Zie dan hier…

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page