Mijn inspiratie

Friedensreich_Hundertwasser_01

Hundertwasser

Tord Boontje

Tord Boontje

Hella Jongerius

Hella Jongerius

Poldersofa-hella-jongerius

de polderbank: absoluut de mooiste bank...geinspireerd op het Hollands landschap.

bank tord boontje

gedetaileerd en decoratief

hundertwasser-groot

Kleurrijk en spannend

Hundertwasser

Als ik de werken van Hundertwasser zie dan word ik blij. Wat een kleur en afwisseling in vormen. De rechte lijn is taboe bij hem. Revolutionaire ideeën had hij ook. Zoals dat iedereen raamrecht heeft en rondom zijn raam mag versieren aan de buitenkant van de huurwoning. En dat bomen moeten kunnen groeien aan en op een gebouw. Dat is wel een idee wat goed is overgenomen.

Ik tracht zelf ook altijd met iets origineels te komen voor mijn klanten. Als het ontwerp klaar is in mijn hoofd dan push ik mijzelf nog net even een stapje verder....

Tord Boontje

Voor mijn gevoel was Tord Boontje de eerste ontwerper die met magische, gedetaileerde vormen kwam, geinspireerd op de natuur. Zijn hand herken je onmiddelijk.

Hij heeft mij geinspireerd om te kiezen voor een interieurstijl die vooral gaat om genieten en lekker leven: Jezelf zijn.

 

Daar woon je toch voor?

 

 

Hella Jongerius

Zij kreeg de opdracht om een bank te ontwerpen. En werd geinspireerd door het Nederlandse polderlandschap wat ze vanuit het vliegtuig zag: zo ontstond de polderbank.

Op het eerste gezicht zo simpel. En dat zijn vaak de beste ontwerpen! Hella verrast mij iedere keer weer.

Dat bewonder ik en het inspireert mij.

 

Strak en recht is niet waar ik normaal gesproken voor kies maar deze strakke bank past ontzettend mooi in een oud huis met authentieke details.

 

Contrasten versterken elkaar namelijk. En zo maak je een interieur "levend"! 

Verder inspireert mij:

 

Kleur, de Natuur, Kunst, Architectuur, Design, kleine Kinderen, Reflecties, Streetart, Kringloop winkels, DHZ, Reizen, Praag, Torens en natuurlijk andere interieurs....