top of page
Birgitte Paffen BinnenZinnig Interieuradvies & Styling
een interieurplan 3D van bovenaf in 3D
drawing bij Sasja Bork sasart.nl

werkwijze

interieurontwerp | interieuradvies | styling

“BinnenZinnig; waar je Binnen Bijkomt van Buiten.

Je thuis is je basis. Het vertelt wie jij bent, wat je inspireert, waar je van houdt en hoe jij wilt leven. Als je je thuis geborgen voelt, kun je ontspannen en jezelf ontplooien.

Intuïtief voel ik aan wat daarvoor nodig is en help je graag. Dat is soms een kleine verbouwing of kast op maat. Een ontwerp omvat altijd een op elkaar afgestemd kleurenpalet, een indelingsplan, een lichtplan en iets unieks.

Samen ontdekken we hoe dat evenwicht in vorm, kleur, licht en gebruiksgemak eruit ziet. Ik ben je onafhankelijke raadsvrouw met ruim 20 jaar aan ervaring: Ik weet waar je kwaliteit krijgt voor een betaalbare prijs en ook de leuke adresjes voor unieke spullen. Dat kan een net afgestudeerde designer zijn maar ook tweedehands.

Waarschijnlijk zeg je daarna: “Daar waren we zelf niet opgekomen!”

Ik heb verschillende mogelijkheden voor je:

Intake
Een oog met een frisse blik

Stap 1: Kleine vraag; een "frisse blik"

Je kent het wel: je wil een nieuwe bank of een ander kleurtje op de muur maar van het een komt het ander aan de orde en voor je het weet komen er zoveel vragen bij kijken dat je toch eens met een professional wil sparren.

Dat kan! Ik kom bij je thuis kijken, de ruimte "voelen" en naar je ideeën luisteren.

Waar dat kan, help ik je meteen vanuit de catalogus in mijn hoofd en meer dan 20 jaar aan ervaring.

We schetsen een beeld van je toekomstige interieur aan de hand van:

* een plattegrond, op schaal 1:50. (Heb je die niet dan maak ik er een).

* beeldmateriaal van interieurs die je aanspreken. Heb je al een Pinterest prikbord?.

Aan het eind van deze Frisse blik zijn we 2 uur verder, heb je een schets plattegrond op schaal met daarin de mogelijke meubels ingetekend zodat je precies weet wat je moet zoeken, de eventuele kleuren en ben je een hoop wijzer geworden waar je op moet letten en waarom we deze keuzes gemaakt hebben.

INTAKE tarief: 2 uur a 95,- pu en 1 uur voorbereiding a 95,- (incl. BTW).

excl. reiskosten van 50ct/km.

Let op: Dit lukt alleen als de ruimte niet al te groot is en de vragen niet te ingewikkeld. Zeg zo'n 50 m2 met een standaard zit- en eet-hoek. Is je huis niet standaard? Dan zal ik altijd meer tijd nodig hebben en doen we het advies in twee of meer stappen.

Deze schets is een ruwe basis die als uitgangspunt dient voor een compleet plan met Stap 2.

een plattegrond met meubels
interieuradvies op maat

Ga je verbouwen, verhuizen of een heel nieuw huis bouwen?

Of wil je iets aparts wat bij jou past en niemand anders heeft?


Dan help ik je het best met een compleet plan; een interieuradvies op maat.

Want de beste creatieve ideeën komen niet op afroep maar op de meest onverwachte momenten binnenvallen. Serendipiteit….

Hiervoor kom ik eerst voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek (ong. 2 uur) luister ik naar al je wensen, gaan we al wat sparren over de fijnste indeling en bespreken we de sfeerbeelden die je aanspreken. Zo tune ik in op jou.

Na foto’s te hebben genomen van de ruimte, werk ik thuis het plan uit tot een voorstel schets. Deze kunnen we telefonisch of in een aparte afspraak bespreken. Als je er blij mee bent dan werk ik alles uit tot een prachtig geheel.

Het resultaat is:

  • een moodboard

  • een plattegrond op schaal

  • met daarin de meubels •  3D-tekeningen

  • stijl en sfeer collage van de meubels, kleuren en materialen

  • kleurenoverzicht met stalen van verf en raamaankleding

  • verlichtingsplan

  • mondelinge uitleg van het plan

  • een lijst in Excel met daarin alle interieuritems, kleuren, afmetingen, prijzen en websites.

  • eventueel maatwerk kasten

Bij de presentatie van het plan leg ik je alles uit en kunnen we nog eventuele kleine aanpassingen bespreken. Met deze tekeningen en de toelichting popel je vast van enthousiasme en kun je haast niet wachten tot alles zover is!

Het plan kun je zelf of door mijn vakmensen laten uitvoeren.

Interieuradvies op maat tarief:

Intake is tegen het tarief van stap 1: FRISSE BLIK.

Voor het interieuradvies op maat krijg je eerst een offerte waarmee je akkoord kunt gaan.

Stap 2: Interieuradvies op maat

een Styling hoekje in de badkamer
styling

Ben je helemaal tevreden met je meubels, de indeling en kleuren op de muur maar mis je toch nog iets? 
Dat zit dan waarschijnlijk in de styling.

 

Voor die puntjes op de i en om echt harmonie te brengen in het geheel, kom ik bij je thuis kijken wat er mist en ga dan voor je shoppen. Met de accessoires kom ik daarna je huis afstylen. Daarbij maak ik graag gebruik van planten en groen, unieke en handgemaakte producten.

Ik kan daarvoor naar een woonwinkel van jouw keuze gaan of je geeft mij carte blanche om bij de een groothandel te gaan shoppen. Dat laatste is ook erg leuk voor je portemonnee want hier kan ik tegen inkoopsprijs inkopen en jij betaalt alleen mijn uren...Je moet mij daarbij wel vertrouwen want de spullen kunnen niet terug.

Shopping en Stylingtarief: € 95 p/u. incl BTW. (exclusief reiskosten: 50 ct p/km)​

stap 3: styling

duurzaam interieurontwerp
een geupcyclede kast

Duurzaam is een belangrijk thema. We kunnen natuurlijk niet door gaan met het gebruiken van waardevolle grondstoffen voor wegwerp producten.

De meest duurzame keuze in het interieur op dit moment is kiezen voor spullen die er al zijn. Ik recycle graag de spullen die je al hebt, geef ze een andere uitstraling of haal "nieuwe meubels" van marktplaats en de kringloopwinkels.

Ik heb een liefde voor kringloopwinkels omdat ze mij inspireren. Creatief iets waardevols maken met spullen die weg gegooid zijn...heerlijk!

De bank en stoffen koop ik wel graag nieuw en kijk daarvoor naar eerlijk geproduceerde, ecologisch verantwoorde en Nederlandse design producten. Deze zijn ook al circulair te krijgen!

Ik merk dat mijn klanten al jaren bewuste keuzes maken. Ze kiezen voor natuurlijke materialen zoals: linnen, wol, glas, metaal, hout en leer. Ook kiezen ze voor spullen waar ze blij van worden en die jaren mee kunnen. Deze zijn vaak duurder maar men spaart daar graag voor. Ik geloof erin dat je huis ook een lichaam van je is. En zoals je kiest voor eerlijk eten zo kies je ook voor een eerlijk interieur.

Duurzaam Interieurontwerp INTAKE tarief: ZIE STAP 1: FRISSE BLIK.

Voor het duurzame interieurontwerp krijg je eerst een offerte waarmee je akkoord kunt gaan.​

stap 4: duurzaam | circulair interieurontwerp

Interieurontwerp nIEUWEGEIN, uTRECHT

Ik werk vanuit mijn ontwerp studio in Nieuwegein, Utrecht. Mijn opdrachtgevers wonen meestal in een straal van 45 minuten rijden rondom Utrecht.

 

Kortom: Houten, Odijk, Wijk bij Duurstede, Zeist, de Bilt, Bilthoven, de Meern, Driebergen, Vianen, IJsselstein, Maarsen, Amersfoort,  Gouda en alle plaatsen ertussen vallen dus allemaal binnen mijn werkgebied.

bottom of page