Birgitte Paffen BinnenZinnig Interieuradvies & Styling
drawing bij Sasja Bork sasart.nl

Interieurontwerp & Styling

“BinnenZinnig; waar je Binnen Bijkomt van Buiten.”

Interieurontwerp

Je thuis is je basis. Het vertelt wie jij bent, wat je inspireert, waar je van houdt en hoe jij wilt leven. Als je je thuis geborgen voelt, kun je ontspannen en jezelf ontplooien.

Intuïtief voel ik aan wat daarvoor nodig is en help je graag. Dat is soms een kleine verbouwing of kast op maat. Een ontwerp omvat altijd een op elkaar afgestemd kleurenpalet, een indelingsplan, een lichtplan en iets unieks.

Samen ontdekken we hoe dat evenwicht in vorm, kleur, licht en gebruiksgemak eruit ziet. Ik ben je onafhankelijke raadsvrouw met ruim 20 jaar aan ervaring: Ik weet waar je kwaliteit krijgt voor een betaalbare prijs en ook de leuke adresjes voor unieke spullen. Dat kan een net afgestudeerde designer zijn maar ook tweedehands.

Waarschijnlijk zeg je daarna: “Daar waren we zelf niet opgekomen!”

Ik heb verschillende mogelijkheden voor je:

Stap 1: een frisse blik

Je kent het wel: je wil een nieuwe bank of een ander kleurtje op de muur maar van het een komt het ander aan de orde en voor je het weet komen er zoveel vragen bij kijken dat je toch eens met een professional wil sparren.

Dat kan! Ik kom bij je thuis kijken en al je vragen kun je dan stellen en beantwoord ik meteen.

Dit doen we aan de hand van:

een plattegrond op schaal 1:50. (Heb je die niet dan maak ik er een).

En wat beeldmateriaal van interieurs die je aanspreken. Deze kun je gemakkelijk op Pinterest verzamelen.

Aan het eind van "een frisse blik" en dan zijn we 2 uur verder, heb je een schets plattegrond op schaal met daarin de meubels ingetekend, de kleuren en verlichting aangegeven en zijn al je vragen beantwoord. Ook heb je ideeën welke meubels je erbij kunt zoeken. En zelfs de vragen die je niet bedacht had zijn aan de orde gekomen...;)

"een frisse blik" tarief: 300,- incl BTW.

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden: mail..

 
 

Stap 2: Interieuradvies op maat

Ga je verbouwen, verhuizen of een heel nieuw huis bouwen? Of wil je iets aparts wat bij jou past en niemand anders heeft?


Dan help ik je het best met een compleet plan; een interieuradvies op maat.

Want de beste creatieve ideeën komen niet op afroep maar op de meest onverwachte momenten binnenvallen. Serendipiteit….

Hiervoor kom ik eerst voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek (ong. 2 uur) luister ik naar al je wensen, gaan we al wat sparren over de fijnste indeling en bespreken we de sfeerbeelden die je aanspreken. Zo tune ik in op jou.

Na foto’s te hebben genomen van de ruimte en werk ik thuis het plan uit tot een voorstel schets. Deze kunnen we telefonisch of in een aparte afspraak bespreken. Als je er blij mee bent dan werk ik alles uit tot een prachtig geheel.

Het resultaat is:

  • een plattegrond op schaal

  • met daarin de meubels • eventueel 3D-tekeningen

  • een moodboard (stijl en sfeer collage van de meubels, kleuren en materialen)

  • kleurenoverzicht

  • verlichtingsplan

  • mondelinge uitleg van het plan

Bij de presentatie van het plan leg ik je alles uit en kunnen we nog eventuele kleine aanpassingen bespreken. Met deze tekeningen en de toelichting popel je vast van enthousiasme en kun je haast niet wachten tot alles zover is!

Het plan kun je zelf of door mijn vakmensen laten uitvoeren.

Interieuradvies op maat tarief:

Intake is tegen het tarief van stap 1: "een frisse blik".

Voor het interieuradvies op maat krijg je eerst een offerte waarmee je akkoord kunt gaan.

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden: mail..

 

Stap 3: Styling

Ben je helemaal tevreden met je meubels en kleuren op de muur maar mis je toch nog iets? 
Dat zit dan waarschijnlijk in de styling.

 

Voor die puntjes op de i en om echt harmonie te brengen in het geheel, kom ik bij je thuis kijken wat er mist en ga dan voor je shoppen. Met de accessoires kom ik daarna je huis afstylen. Daarbij maak ik graag gebruik van planten en groen, unieke en handgemaakte producten.

Ik kan daarvoor naar een woonwinkel van jouw keuze gaan of je geeft mij carte blanche om bij de een groothandel te gaan shoppen. Dat laatste is ook erg leuk voor je portemonnee want hier kan ik tegen inkoopsprijs inkopen en jij betaalt alleen mijn uren...Je moet mij daarbij wel vertrouwen want de spullen kunnen niet terug.

Shopping en Stylingtarief: € 95 p/u. incl BTW. (exclusief reiskosten: 0,40 ct p/km)​

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden: mail..

 

Ook mogelijk: 4 DUURZAAM INTERIEURONTWERP

Duurzaam is een belangrijk thema. We kunnen natuurlijk niet door gaan met het gebruiken van waardevolle grondstoffen voor wegwerp producten.

De meest duurzame keuze in het interieur op dit moment is kiezen voor spullen die er al zijn. Ik recycle graag de spullen die je al hebt, geef ze een andere uitstraling of haal "nieuwe meubels" van marktplaats en de kringloopwinkels.

Ik heb een liefde voor kringloopwinkels omdat ze mij inspireren. Creatief iets waardevols maken met spullen die weg gegooid zijn...heerlijk!

De bank en stoffen koop ik wel graag nieuw en kijk daarvoor naar eerlijk geproduceerde, ecologisch verantwoorde en Nederlandse design producten.

Ik merk dat mijn klanten al jaren bewuste keuzes maken. Ze kiezen voor natuurlijke materialen zoals: linnen, wol, glas, metaal, hout en leer. Ook kiezen ze voor spullen waar ze blij van worden en die jaren mee kunnen. Deze zijn vaak duurder maar men spaart daar graag voor. Ik geloof erin dat je huis ook een lichaam van je is. En zoals je kiest voor eerlijk eten zo kies je ook voor een eerlijk interieur.

Duurzaam Interieurontwerp tarief:

Intake is tegen het tarief van "een frisse blik".

Voor het duurzame interieurontwerp krijg je eerst een offerte waarmee je akkoord kunt gaan.

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden: mail..

 

Ook mogelijk: 5 Ikea interieurontwerp & styling

Sinds 2016 richt ik ook in met Ikea producten. Ik kom graag bij Ikea omdat ze goed ontworpen producten hebben voor een gunstige prijs. Het is inspirerend om creatieve oplossingen te vinden met producten die voor iets anders bedoeld zijn. 

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden: mail..

INTERIEURONTWERP Utrecht EN OMGEVING

Ik werk vanuit mijn ontwerp studio in Nieuwegein, Utrecht. Mijn opdrachtgevers wonen meestal binnen de gemeente Utrecht of in een straal van 45 minuten rijden rondom. Den Haag, Rotterdam, den Bosch, Amersfoort en Haarlem valt dus allemaal binnen mijn werkgebied.

bovenaanzicht_edited.jpg